NY 20 feb Mobil logo

Om oss

Om familjen "L" som i Lögnäs Gård

Jag heter Linda Andersson och är gift med Lars Andersson som är 7:e generationen här på Lögnäs Gård. Till familjen hör även Lovisa och Love samt hunden Lykke, med andra ord familjen L. Här har i alla tider bedrivits mjölkproduktion men detta avslutades våren 2012 för att lämna plats till ett kvighotell för ca: 150 djur, det är ett modernt lantbruk med automatisk utfodring och utgödsling med andra ord: ”all inclusive för 4-benta”

                                                                                              2005
När vår dotter Lovisa föddes började vi fundera på att utveckla gården på ett annorlunda sett och efter många om och men samt ett antal resor jorden runt så bestämde jag mej för att det var dags för gästerna att resa till oss i stället. Vi skulle bygga ett lanthotell, vilket många tyckte var en galen idé. Det var vår gamla 3-längade förfallna gård från 1800-talet som fick stå till tjänst. Arbetet började och jag sålde slut på rummen innan vi ens hade fått bygglov. Efter hårda förhandlingar, mycket arbete och positiv inställning stod de första rummen tillsammans med konferenssalar och matsal klara midsommar 2007. Vi fortsatte byggandet efter sommaren och hela hotellet stod klart med sina 34 rum i Maj 2008, därmed Laholms kommuns största hotell.

                                                                                              2008
Vi hade under denna tid förvärvat granngården Larstorps Gård som är föregångare till Lögnäs Gård och varit i Lars släkts ägo från det den byggdes i början av 1800-talet tills för 50 år sedan. Önskemål från gästerna fanns om en spa-avdelning samt fler konferens och festsalar. Sagt och gjort, i gamla svinahuset öppnade vi i Februari 2010 vår nya Spa-avdelning med behandlingsrum, festsal samt konferenssalar som blivit mycket populära.

                                                                                             2011
Boningshuset på Larstorps Gård var vi tvugna att riva då det var i dåligt skick men vi bestämde ganska snart att den skulle byggas upp igen men då lite högre och bredare samt i korsvirke. (jag är från Båstad  som tillhör Skåne där korsvirke har en självklar plats i alla skåningars hjärtan) Det skulle ge plats på 6 st ”vanliga” lägenheter, dessa hyrs ut månadsvis och man möblerar själv. 1/9-2013 var alla hyresgästerna inflyttade och verkar trivas som fisken i vattnet.
                                                                                             2012
Efter detta var det dags att ta tag i vår fjällstuga i Lindvallen i Sälenfjällen, härligt för Er som älskar snö och skidåkning, en gammal stockstuga med perfekt läge i skogen men med gångavstånd till liftar, skidspår, restauranger och shoppingcenter vid Sälfjällstorget i Lindvallen.
                
                                                                                             2013
Hösten 2013 stormade det rejält och vi blev av med en hel del bl a 500m2 tak på vår loge på Larstorps Gård. Inget ont som inte har något gott med sej.......Då var frågan, vad gör vi nu? Så vårt nästa projekt blev ett nytt konferenscentra  med 6 st konferenssalar, grupprum, en stor lounge & kök i en genuin miljö med stora fönster och fantastisk utsikt. Detta tillsammans med modern teknik´och god mat måste vi bli det själklara valet vad gäller konferens.......Detta stod klart vintern 2015.
                                                                                             2014
Sommaren 2014 stod vårt nya Barnens Lögnäs klart. Vi vill att alla barn ska ha det bra, då har föräldrarna också det......Vi har skapat en stor "hage" med olika sorters djur, minigrisar, dvärggetter, får & lamm, höns & kycklingar, kaniner, Jämtgeten Labolina och Göingebocken Laban. Alla bor de i sina egna små röda stugor med vita knutar. Klappa, mata och kela med dem så mycket du vill. Vi har även katter & kattungar, kor & kalvar och islandshästar. Vi har även lekstuga, lekplats, gunghästar och en stor klätterställning.

Under 2016 byggdes ny lounge, större kök till festsalen och vårt spa-bygge påbörjades.

År 2017 och vi har invigt vårt nya fantastiska spa som blivit mycket populärt. Det blev pricken över i.

Till oss är alla välkomna, unga som gamla, antingen på en romantisk weekend med din käresta, en konferens och aktivitet med kollegerna, bubblande bad i vårt Spa med väninnorna... föreviga din bröllop/högtidsdag i någon av våra vackra festsalar eller varför inte ta familjen med på en tur i hagen med alla djuren.

Lögnäs Gård är alltid öppet och med arbete, hobby, fritid och familj förenade på denna underbara plats så finns vi alltid här för dej,

Jag hoppas vi ses............Välkomna!

Jag och min fantastiska familj när vi trivs som bäst......

Utmärkelser

  • Nominerad till årets nykomling 2007
  • Årets nykomling 2007, Laholms kommun
  • Nominerad till årets Landsbygdsföretag 2007, Laholms kommun
  • Årets Landsbygdsföretag i Halland 2008, Hushållningssällskapet
  • Årets kvinnliga företagare i Halland 2009, Centerpartiet
  • Årets företagare i Halland 2009, Länsförsäkringar
  • Årets Spjutspetsföretagare i Sverige 2011, LRF – Lantbrukarnas riksförbund
  • Nominerad till årets kvinnliga företagare 2011
  • Årets kvinnliga företagare 2011 i Laholms kommun
  • Nu har vi tappat räkningen och Lögnäs Gård rullar på med glada och nöjda gäster! (smile)

Plaza Interiör

Bilder från Lögnäs Gård Mangårdsbyggnad i Plaza Interiör Februari 2011

Bilder från vårt kök >
Bilder från vårt badrum >