Mobil logo 2021

Om oss

Om familjen "L" som i Lögnäs Gård

Jag heter Linda Andersson och är gift med Lars Andersson som är 7:e generationen här på Lögnäs Gård. Till familjen hör även Lovisa och Love samt hunden Lykke, med andra ord familjen L. Här har i alla tider bedrivits mjölkproduktion men detta avslutades våren 2012 för att lämna plats till ett kvighotell för ca: 150 djur, det är ett modernt lantbruk med automatisk utfodring och utgödsling med andra ord: ”all inclusive för 4-benta”

2005
När vår dotter Lovisa föddes började vi fundera på att utveckla gården på ett annorlunda sett och efter många om och men samt ett antal resor jorden runt så bestämde jag mej för att det var dags för gästerna att resa till oss i stället. Vi skulle bygga ett lanthotell, vilket många tyckte var en galen idé. Det var vår gamla 3-längade förfallna gård från 1800-talet som fick stå till tjänst.

2006
Vi började hyra ut 4 st rum och en lägenhet i del av vårt boningshus sommaren 2006, detta var en test om vi verkligen vågade fortsätta och satsa... (egentligen hade jag Linda redan bestämt mej men låtsades som att Lars skulle tro att han hade något att säga till om...de går liksom bättre då)

2007
Arbetet började och jag sålde slut på rummen innan vi ens hade fått bygglov. Efter hårda förhandlingar, mycket arbete och positiv inställning stod de första rummen tillsammans med konferenssalar och matsal klara midsommar 2007. Vi fortsatte byggandet efter sommaren och hela hotellet stod klart med sina 34 rum i Maj 2008, (4 Juni föddes Love och jag ville vara klar innan dess) därmed Laholms kommuns största hotell.

2008
Vi hade under denna tid förvärvat granngården Larstorps Gård som är föregångare till Lögnäs Gård och varit i Lars släkts ägo från det den byggdes i början av 1800-talet tills för 50 år sedan. Önskemål från gästerna fanns om en spa-avdelning samt fler konferens och festsalar. Sagt och gjort det här måste vi göra något av!

2009
  Vi började bygga igen och i gamla svinahuset öppnade vi i Februari 2010 vår nya Spa-avdelning med behandlingsrum, festsal samt konferenssalar som blev mycket populärt.

2010
Trettonafton 5/1 invigde vi festsalen med vårt eget bröllop, som Lars sa det var ju ändå dags och det fanns ändå ingen återvändo...

2011
Boningshuset på Larstorps Gård var vi tvugna att riva då det var i dåligt skick men vi bestämde ganska snart att den skulle byggas upp igen men då lite högre och bredare samt i korsvirke. (jag är från Båstad  som tillhör Skåne, där korsvirke har en självklar plats i alla skåningars hjärtan) Det skulle ge plats på 6 st ”vanliga” lägenheter, dessa hyrs ut månadsvis och man möblerar själv. 1/9-2013 var alla hyresgästerna inflyttade och verkar trivas som fisken i vattnet.
  
2012
Efter detta var det dags att ta tag i vår fjällstuga i Lindvallen i Sälenfjällen, härligt för Er som älskar snö och skidåkning, en gammal stockstuga med perfekt läge i skogen men med gångavstånd till liftar, skidspår, restauranger och shoppingcenter vid Sälfjällstorget i Lindvallen.
                
2013
Hösten 2013 stormade det rejält och vi blev av med en hel del bl a 500m2 tak på vår loge på Larstorps Gård. Inget ont som inte har något gott med sej.......Då var frågan, vad gör vi nu?

2014
Så vårt nästa projekt blev ett nytt konferenscentra med 6 st konferenssalar, grupprum, en stor lounge & kök i en genuin miljö med stora fönster och fantastisk utsikt. Detta tillsammans med modern teknik´och god mat måste vi bli det själklara valet vad gäller konferens.......Detta stod klart vintern 2015.
            
2015
Sommaren 2015 stod vårt nya Barnens Lögnäs klart. Vi vill att alla barn ska ha det bra, då har föräldrarna också det......Vi har skapat en stor "hage" med olika sorters djur, minigrisar, dvärggetter, får & lamm, höns & kycklingar, kaniner, Jämtgeten Labolina och Göingebocken Laban. Alla bor de i sina egna små röda stugor med vita knutar. Klappa, mata och kela med dem så mycket du vill. Vi har även katter & kattungar, kor & kalvar och islandshästar. Vi har även lekstuga, lekplats, gunghästar och en stor klätterställning.

2016
Under 2016 byggdes ny lounge och lekrum (tidgare konferenssalar), större kök till festsalen och vårt spa-bygge påbörjades (också i fd konferenssalar).

Det var hög efterfrågan på stugor i Sälen så 2016 började vi bygga en stuga till på tomten (idén var 2 nya stugor) men man får börja någonstans. Tanken var att en hel familj, föräldrar, barn, barnbarn skulle kunna resa på semester och umgås tillsammans och bo på samma "tomt" men i olika stugor, (för allas bästa) Det tar sej....

2017
I januari invigde vi vårt nya fantastiska spa som blivit mycket populärt. Det blev pricken över i. Bokningar och gäster ökade, rummen blev ofta fullbokade men vi kunde ta fler gäster i restaurang och spa men var gör vi av dem på natten? Pling, en nu idé föddes och ett nytt bygglov lämnades in! Vi skulle bygga en stor ställplats med alla faciliteter för husbilar/husvagnar...

Stuga nr: 2 blev klar i Lindvallen, Sälen.....

2018
Ställplatsen med faciliteter och el är klar, liksom nya laddstolpar till Elbilar (tänkte var lika bra när vi ändå är igång och efterfrågan lär inte minska). Med husbilspaket upplever du det bästa av två världar...välkomstrdrink, kvällsbuffé/3-rätters middag, kaffe, fritt spa med alla dess tillhörigheter, hotellfrukostbuffé men du kan ändå "sova i egen säng" dessutom till ett fantastisk pris, kan det bli bättre?

2018 är inte slut än.... nu har vi så mycket gäster och matsalen har blivit "för liten" så efter sommaren bygger vi ett stort öppningsbart glastak på hela vår innergård, då kan vi nyttja den hela året. Beräknas vara klart innan julborden i slutet av November (måste vara klart då vi har mycket bokat redan). Vi flyttar ut reception, möblerar med sköna loungemöbler, tänder brasan och "piffar" till baren. Spännande!

Däremellan måste vi färdigställa den sista stuga nr: 3 Lindvallen, Sälen (redan uthyrd från Jul 2018). Tur man är tidsoptimist, (livet blir enklare då, åtminstone för stunden...)

2019?
Ja vad händer då? Vem vet... Vi är öppna för förslag från våra gäster... ("annars har vi säkert något på gång")

Till oss är alla välkomna, unga som gamla, antingen på en romantisk weekend med din käresta, en konferens och aktivitet med kollegerna, bubblande bad i vårt Spa med väninnorna... föreviga din bröllop/högtidsdag i någon av våra vackra festsalar eller varför inte ta familjen med på en tur i hagen med alla djuren.

Lögnäs Gård är alltid öppet och med arbete, hobby, fritid och familj förenade på denna underbara plats så finns vi alltid här för dej.  Vi hoppas vi ses............Välkomna! Vid pennan  // Linda

Jag och min fantastiska familj när vi trivs som bäst......

Utmärkelser

  • Nominerad till årets nykomling 2007
  • Årets nykomling 2007, Laholms kommun
  • Nominerad till årets Landsbygdsföretag 2007, Laholms kommun
  • Årets Landsbygdsföretag i Halland 2008, Hushållningssällskapet
  • Årets kvinnliga företagare i Halland 2009, Centerpartiet
  • Årets företagare i Halland 2009, Länsförsäkringar
  • Årets Spjutspetsföretagare i Sverige 2011, LRF – Lantbrukarnas riksförbund
  • Nominerad till årets kvinnliga företagare 2011
  • Årets kvinnliga företagare 2011 i Laholms kommun

Plaza Interiör

Bilder från Lögnäs Gård Mangårdsbyggnad i Plaza Interiör Februari 2011

Bilder från vårt kök >
Bilder från vårt badrum >