Mobil logo 2021

Meny Mårten Gås

En traditionell och riktigt smakrik Gåsamiddag serveras från kl 17.30
den 10-12 november.

Dessa datum ingår Gåsamiddagen i alla våra boendepaket och kan så klart även kombineras med besök på DagSpa, KvällsSpa eller annan aktivitet på gården. 


Svartsoppa med krås (alt soppa på skogssvamp)
*
Stekt gås med rödkål, brysselkål, bakat äpple med sviskon, gelé, potatis och gräddig gåsasås smaksatt med svartavinbärsgelé.
*
Skånsk Äpplekaka & hemmagjord Vaniljsås

Pris:
3-rätters 695 kr

Barn >12 år: 150 kr

Självklart tar vi hänsyn till avvikelser, så som allergier, intoleranser mm. Meddela oss när Ni bokar.

Betalning

Vi tar EJ kontant betalning,
det går bra med swish eller kortbetalning.

10-12/11 ingår Gåsamiddagen i alla våra boendepaket och kan så klart även kombineras med besök på DagSpa, KvällsSpa eller annan aktivitet på gården. Du hittar länkar tillvåra olika boendepaket nedan. 

Mårten, eller Morten, är en skandinavisk form av Martin. Dagens tradition hänger samman med att helgonet Martinus (senare Martin av Tours) firas den 11 november. Martinius var ursprungligen en romersk soldat från det område som idag är Ungern. Enligt sägnen ville invånarna i staden Tours göra honom till biskop mot hans vilja. För att slippa det ansvaret gömde sig Martinius bland gässen, men gässen kacklade och avslöjade honom vilket ledde till att han trots allt blev biskop. Gässen äts därför som straff för att de avslöjade Martinius. Händelsen lär ha utspelat sig den 11 november 371.

Menyn för Gåsmiddag skapades av krögaren på Piperska muren i Stockholm under 1850-talet