NY 20 feb Mobil logo

Ett urval av aktiviteter...

Sommar Rodel & Zipline

På Kungsbygget ca: 20 min. bilväg från Lögnäs Gård.

Sommarrodel är en fantastisk upplevelse för både unga och gamla, där du har chansen att uppleva fartens tjusning. Man behöver inte vara rodelexpert för att åka sommarrodel, allt du behöver göra är att följa reglerna. Du bestämmer tempot själv - med hastighetsreglaget kan du bromsa upp eller öka farten på kälken. Redan efter 3 åk är du en proffsig rodelåkare.  935 m slingrar sig banan sig ner genom härliga skogar och ängslandskap. Åk  ensam eller 2 på en rodel - hur som helst kommer du att bli begeistrad av denna fantastiska fritidsupplevelse.
Prova även zipline en 640 m lång linbana med 60 meters fallhöjd, flyger ni nerför Hallandsås vackra sluttning med fantastisk utsikt över Halland.
Antal: fr. 10 pers
Tid: 2 timmar
Pris: Enligt offert

Linedance

Prova på att dansa Linedance, det passar unga som gamla och nybörjare. Vi klär er i cowboyhatt och snusnäsduk och vår proffsiga instruktör lär er de mest grundläggande dansstegen. sedan är ni i full gång. Blod, svett och tårar, nej det hopps vi inte men lite svett blir det i alla fall. Öl eller dylikt att svalka sej med finns i baren, vad tror ni en riktig cowboy hade gjort?
Antal: 20-100 personer
Tid:  ca 90 min
Pris: begär offert

Ostprovning på Skottorps Slott

Prova slottsmejeriets alla ostar och hitta nya smak kombinationer tillsammans med lokalt producerade marmelader och bakverk. 5 min från Lögnäs Gård
Antal: 10-50 st
Tid:  ca 60 min
Pris: enligt offert

Turridning på islandshästar

Vi samarbetar med en hästgård på Bjärehalvön  och erbjuder ridturer för  både nybörjare och erfarna ryttare. Det finns lite olika varianter på turer arr välja på. 
Antal:
Tid:
Pris: 
 

Ost & Vinprovning på Skottorps slott

Under källarvalven från 1600-talet erbjuds  ost- och vinprovning, en upplevelse för alla sinnen! Prova slottsmejeriets alla ostar och hitta nya smakkombinationer i ostarnas och vinets värld. Kom gärna med önskemål om vilka viner, rött/vitt, druva, område mm. annars  sätter vi ihop något bra för årstiden. 5 min från Lögnäs Gård
Antal: 10-50
Tid:  ca 90 min
Pris: enligt offert

Chokladprovning

Följ med på upptäcktsfärd i chokladens värld, där vi kombinerar smaker med kunskap. Lär dig mer om kakaoodling, olika bönor, tillverkning och olika choklad -stilar samtidigt som du smakar på choklad från världens ledande producenter. Vi provar åtta olika sorters choklad, från ljus till mörk, smaksatt samt pralin.
Antal: 10-80 personer
Tid: ca 60 min
Pris: begär offert

Kaffeprovning

Ousmane är född och uppvuxen i en lantbrukarfamilj med plantage som gått i arv i generationer i Guinea Conakry på den afrikanska västkusten. Ousmane har vidareutvecklat konceptet och erbjuder nu exklusivt kaffe även här i Sverige där han numera bor tillsammans med sin familj!
Kaffeprovning är populärt! Kaffe är inte ”bara kaffe”. Ni  provar igenom 3-4 olika kaffesorter, njuter av härliga aromer och dofter, ni lär Er mer om skillnaden mellan de olika bönorna och sättet de framställs på. Kaffet som ni provar skördas självklart från det egna plantaget.
Antal: 10-30 st
Tid: 1,5 timme
Pris: bergär offert

Dryckesprovningar

Vin-, whisky-, tequila- eller ölprovning!
Följ med på en historia i vinernas
och dryckernas värld. Vår Sommelier guidar er genom olika sorter av det valda dryckeslaget, från olika eller samma kontinent, med olika karaktär och råvaror.
Provning kan gå till på lite olika sätt, det är upp till er att välja. Vi kommer givetvis med förslag om så önskas.
Antal: 20-100 personer
Tid: ca 90 min
Pris: enligt offert

Matlagning

Under ledning av vår kock lagar ni tillsammans er egen 3-rätters middag. En mycket rolig och uppskattad aktivitet för alla sällskap med både nytta och nöje, och ett levande bevis på bra teambildning. (om antalet överstiger 12 personer så väljer kocken att laga en Tapas buffé istället)
Antal: 10-15 personer
Tid:  ca 150 min
Pris: enligt offert

Gårdens egen 5-kamp

Gårdens egen 5-kamp passar de flesta, konferensen, möhippan, svensexan, kompisgänget, kickoff mm.  Kombinera gärna med lunch, kvällsmiddag eller vårt spa samt logi. Vi sätter ihop er i lag med passande stationer. Vi erbjuder tex. Balans med skottkärra med last, Spik i flaskan, Mjölktinor, Tegelstenen, Däck på stolpe, Såga stock, Rulla rundbal, ris i  gem, den blinde och den döve,  Modellbygge, Frågesport, knep och knåp, aktiviteterna är både ute och inne men vi anpassar så klart efter väder och årstid.
Antal: fr. 10-30 personer
Tid:  ca 90 min inkl. duell & prisutdelning.
Pris: enligt offert

Trollerishow du sent ska glömma...

Vi välkomnar vår trolleri konstnär Karlsson  till Lögnäs Gård, en sann illujuonist tagen ur 20-talets rökiga hak. Han´kommer bjuda på några nummer ni sent ska glömma, allt från kortlekar, gummiband, hattar och magi.
Antal: 10-100
Tid: ca: 1 timme
Pris: begär offert

Jakten på något eftertraktat

Detta är en omtyckt och underhållande aktivitet som består av tre moment, auktion, övningar och jaktstart. Alla deltagare kommer att vara indelade i ett antal
team och övningarna vi kör kan genomföras av alla.
Vi inleder med en rafflande auktion där varje team har fått tilldelat sig pengar i  vår valuta, som man tillsammans ska förvalta på bästa sätt. Vissa
föremål är värdefullare än andra pga att de ger en fördel i de olika aktiviteterna.
Teamen ställs mot varandra och med hjälp av de inropade föremålen ska teamen
genomföra ett antal övningar så framgångsrikt som möjligt. Varje lyckad övning
belönas med en ledtråd och målet är att samla på sig så många ledtrådar som
möjligt och öka chanserna att hitta det eftertraktade.
Pipeline: Deltagarna skall med hjälp av rörbitar förflytta en tennisboll på en
bestämd sträcka utan att röra vid den.
Blindbock: Två utav deltagarna kommer att ha på sig masker som inte går att se igenom. Resterande i laget ska sedan vägleda de andra två att plocka föremål med olika poäng.
Landstigning: Med hjälp av läskbackar gäller det för hela laget att förflytta sig en
bestämd sträcka utan att röra marken så snabbt som möjligt.
Robinsonplattorna: Här kommer teamen att ställas mot varandra. Målet är att
försöka stänga in det andra teamet.
Jakten. Upplösningen blir en spännande jakt på det eftertraktade. Teamen har samlat på sig ledtrådar men fortfarande kan alla lag vinna - nu blir det riktig kämparanda som gäller!
Antal: Ca 20 personer 
Tid:  ca 2,5 timmar
Pris: enligt offert 

Drejning

Prova hantverket tillsammans med dina kolleger eller sätt dej alldeles ensam med leran och drejskivan. Du jobbar på egen hand men får naturligtvis goda råd och tips av Skottorps stengods.
I drejarstugan finns två drejskivor, handverktyg och skyddsförkläde.
Vi använder fler drejskivor om ni är många som ska dreja.
De föremål du vill behålla bränns och glaseras för att sedan
skickas till er. Roligt för alla och svårare än det ser ut!
Öppet 1:a April- 31/8 Augusti, beror på väder. ca: 5 min bilfärd från Lögnäs.
Företag: 8-30 personer
Tid: ca 60 min
Pris: begär offert

Spa-ritual med produkter

Perfekt för möhippan, tjejgänget, arbetsteamet, ja alla slags grupper som inte hinner med eller vill kosta på en behandling av terapeut. Spa-ritualen är anpassad för att ni ska få en extra njutbar upplevelse här hos oss.  Ni gör ritualen i lugnt tempo med hjälp av en utförlig instruktion.

Ni erhåller en bricka med de olika  produkter såsom, schampo, närande hårinpackning, ansiktsskrubb, bodyskrubb, ansiktsmask, ansiktskräm, återfuktande  bodylotion, hand & fotkräm, en svamp och ansiktshandduk att arbeta med.

Spa med bubbelpool, bastu, kallbad, massage/steamdusch, relax samt badrock,  handduk, badtofflor, mineralvatten och frukt ingår också.

OBS!  medtag egna badkläder.
Antal: 2-20 personer
Tid:  2-3 timmar, välj själv
Pris: sönd - torsd 450 kr, fred & lörd 495 kr

Yoga

Yoga är ett begrepp med stor vidd. De olika yogaformerna är många och det kan vara svårt att hitta den yogaform man trivs med.  Upplägget här speglar den grupp som ska ha yoga. Det kan vara ett pass på 1 timme för tex. en grupp medelålders män, väninnor eller en sprallig tjejgrupp, konferens, möhippa eller svensexa. Allt är möjligt!
Antal: 6-40
Tid: 1 timme
Pris: begär offert

Jättepuzzel

Våra jättepussel kan användas i olika sammanhang, ofta som en isbrytare på en konferens eller som en start på kvällen tillsammans med fördrinken eller helt
enkelt bara som en social och trevlig aktivitet. Ett pussel som är 4x4 meter och innehåller 270 bitar ger ett starkt intryck.
Alla deltagare får en pusselbil men det är först när man börjar se hela bilden som arbetet tar fart. Garanterat snurrigt, roligt och med en stark symbolik.
Antal: Ca 20 personer
Tid:  ca 60 min
Pris: SEK enligt offert

GoKart

En adrenalinkick ni sen glömmer! Ca 10 min från Lögnäs Gård
GoKart erbjuder en rolig och fartfylld upplevelse där ni kan utmana era familjemedlemmar, vänner, arbetskamrater, chefen, bruden, brudgumen, svärmor, eller svärfar? Kom som ni är, vi har den utrustning som behövs.

Kör ca 1,3 mil, 1 varv träning, 1 kvalheat om 6 varv, A - final om 10 varv. B - final körs vid fler än 10 tävlande om 8 varv  
Medalj till 1 - 2 - 3 plats.
Antal: fr. 8-30 pers
Tid: Ca 60 min
Pris: Enligt offert

Glödande kol

Som ett riktigt häftigt inslag under kvällen är att få prova på att gå på glödande kol.
Denna utmaning vet vi av erfarenhet verkligen sätter ett avtryck inför framtiden. Vi möter upp tända facklor. som alla kommer att tåga iväg med facklor till våra färdigställda glödbäddar som lyser upp i
mörkret tillsammans med kolgrillar och marschaller. Trummorna ljuder och det råder en förväntan i luften.
Konsten att gå på glödande kol är känd sedan urminnes tider från alla världsdelar.
Nu är det dags att låta deltagarna våga utmana sig själva. Vi finns hela tiden till hands som stöd och hjälp men det är upp till deltagarna att peppa varandra till att våga. För många är det här första gången och det krävs mod för att medvetet utsätta sig för eldens prövningar. Självklart är det frivilligt att gå på glödande kol. Även om man inte genomför själva ”promenaden” är upplevelsen stark och något man verkligen kommer att minnas.

Antal: Upp till 60 personer
Tid:  ca 1,5 timmar
Pris: SEK enligt offert

Musikquiz

Inget är så engagerande som musik och inget  kan ändra en stämning eller frambringa minnen som musik. Däremot kan det vara lite klurigare att komma ihåg vad låten och artisten heter. Därför är musikquiz och musikfrågesporter extra roliga och engagerande på fester och sammankomster där man ska ha roligt och tävla i lag mot varandra. Dessutom är det kul att skapa olika teman med ett musikquiz, men kan relativt enkelt plocka upp ett tema på en fest och göra roliga följdfrågor av varierat slag. Önskar ni något speciellt tema så ordnar vi det, kan vara tex, 60-tal, 70-tal, 80-tal, Schlager, Kärlek, Hårdrock mm. Självklart blir det pris till vinnande lag.
Antal: fr. 10 personer
Tid:  ca 60 min
Pris: enligt offert

Vi erbjuder bubbelpool, japansk källa, 4 olika bastu, ång, torr, finsk, IR, kallbad, tropisk dusch, isregn, kalltunna, massagefåtöljer, solarium mm. Läs mer om våra olika spapaket  "spa" här >